Destacats

El RCD Mallorca guanya en el descompte al Girona FC (1-0)

Els vermells sumen de tres gràcies a un gol de Amath en els últims minuts de partit

El RCD Mallorca va guanyar al Girona FC en el VisitMallorca Estadi (1-0). Els de Luis García Plaza van aconseguir la primera victòria del 2021 a casa gràcies a un gol en el descompte de Amath, després d'una gran acció individual de Dani Rodríguez.

Per a la jornada 23 de la Lliga SmartBank, Luis García Plaza només va fer un canvi respecte al de la victòria a domicili davant el Rayo Vallecano la jornada anterior. Joan Sastre va entrar pel lesionat Fran Gámez.

Els vermells van entrar molt bé al partit. Bones combinacions i una bona acció individual de Amath dins de l'àrea, però el seu tret va sortir desviat. En el minut set, Oliván va provar a Juan Carlos amb un tret llunyà i el portera visitant va treure una bona mà per a buidar. En el vint va tornar a ser el lateral esquerre vermell el que va buscar porteria, però el tret de Oliván va sortir molt centrat.

En la recta final de la primera meitat la possessió i els acostaments tenia un color clar, vermell, però el Girona FC estava ben col·locat i esperant per a sortir a la contra amb els jugadors d'atac. En el minut 41, Salva Sevilla va rebre una bona pilota de Abdón, però el xut del migcampista va sortir molt prop de la porteria visitant. Amb l'empat a zero es va arribar al final dels primers 45 minuts.

La segona meitat va iniciar amb una bona parada de Manolo Reina. Monchu va provar al porter vermell amb un tret llunyà que, amb el vent a favor, va dificultar la intervenció de Reina. En el minut 60 va arribar el primer tret entre els tres pals per al RCD Mallorca en la segona part. Antonio Sánchez, després de marxar-se de dos jugadors, va buscar la porteria amb la cama esquerra, però Juan Carlos va desviar a servei de cantonada.

Amb els canvis, el RCD Mallorca va fer un pas cap endavant, però el Girona FC va tenir les ocasions més clares. En el 84, Sylla va tenir la millor ocasió visitant. Manolo Reina va treure l'espatlla per a buidar la pilota i manar-la a córner després de la bona acció del davanter senegalès que va xutar des de la frontal de l'àrea petita. En el minut 91 va arribar el gol de la victòria per al RCD Mallorca amb una bona definició de Amath després d'una gran acció individual de Dani Rodríguez que va agafar la pilota en el centre del camp i, després d'anar-se de diversos jugadors, va trobar al davanter vermell per donar els tres punts a l'equip dirigit per Luis Gracía Plaza.

RCD Mallorca: Manolo Reina, Sastre, Raíllo, Valjent, Oliván, Ruiz de Galarreta, Salva Sevilla (77’), Dani Rodríguez, Amath, Antonio Sánchez (70’), Abdón (77’)

Suplents: Parera, Cufré, Russo, Febas (77’), Gayà, Murilo, Trajkovski, Mboula (70’), Marc Cardona (77’), Luka Romero, Ibra, Lago Junior

Girona FC: Juan Carlos, Bernardo, Stuani, Cristóforo, Samu Sainz (87’), Aday, Monchu, Calavera, Sylla, Moreno (64’), Bueno

Suplents: Muric, Franquesa, Ramalho, Bustos (87’), Couto, Barcenas (64’), Gumbau, Kebe

Gols: Amath, 1-0 (90’)