Destacats

El RCD Mallorca guanya al FC Cartagena sota la pluja del Visit Mallorca Estadi (2-1)

Els vermells van guanyar el seu segon partit consecutiu a casa gràcies als gols de Amath i Álvaro Giménez

El RCD Mallorca va guanyar al FC Cartagena en el Visit Mallorca Estadi (2-1). Els de Luis García Plaza van aconseguir els tres punts després d'un partit que es va complicar amb el gol visitant en la segona meitat, però que amb la insistència vermella va arribar, de penal, el gol de la victòria en les botes d'Álvaro Giménez.

Per a la jornada 28 de la Lliga SmartBank, Luis García Plaza va fer un canvi en l'onze inicial. Joan Sastre va ocupar, de nou, el lateral dret després de la seva lesió fa diverses setmanes davant el Girona FC.

Abans de l'inici del partit es va guardar un minut de silenci en memòria dels ex jugadors del RCD Mallorca, Angel “Bolao", Martí Mora i el soci número quatre, Miguel Busquets. Els vermells tenien l'oportunitat d'assentar-se en la primera plaça de la Lliga SmartBank i van sortir a la gespa del Visit Mallorca Estadi tenint la iniciativa i controlant la possessió de la pilota. Sense ocasions, però amb bon futbol per part dels de Luis García Plaza que, amb el pas dels minuts, van fer un pas cap endavant.

La primera ocasió clara va ser per als visitants en el minut 17 de partit. Després d'un bon centre de Elady i una gran intervenció de Manolo Reina, li va quedar la pilota morta a Rubén Castro que, sense oposició, va enviar la pilota per sobre de la meta bermellona. Dos minuts després, Amath va arribar amb molt de perill a la porteria de Chichizola. El davanter senegalès va caçar una pilota dins de l'àrea, però el seu tret va sortir fregant el pal.

En el temps de descompte de la primera meitat es va avançar el RCD Mallorca. Amath va anotar va definir amb molta tranquil·litat després d'una bona jugada combinativa dels vermells i una gran passada filtrada de Salva Sevilla. Els segons 45 minuts van arrencar amb un conjunt visitant més avançat, però amb el control i la tranquil·litat amb la pilota dels vermells. Acostaments tímids, però sense arribar a inquietar al portera del FC Cartagena.

En el 64 va arribar l'empat dels visitants. David Fornies va caçar un rebutgi d'un córner que va tocar en un jugador vermell que va molestar a Manolo Reina que no va poder fer res per a detenir la pilota. Amb l'empat i amb el pas dels minuts van ser els de Luis García Plaza els que van inclinar el partit al seu favor. En el 79’ l'àrbitre va assenyalar penal a favor dels vermells per mà dins de l'àrea d'Andújar després d'una acció de Amath. Álvaro Giménez va ser l'encarregat de disparar i marcar el seu primer gol amb la camiseta vermella en aquesta nova etapa. Amb el 2-1 es va arribar al final del partit i els tres punts es van quedar a Mallorca.