Destacats

El RCD Mallorca de Arrasate arrenca amb victòria (1-3)

Els gols de Toni Lato, Marc Domènech i Vedat Muriqi donen el primer triomf de la pretemporada als mallorquinistes davant el Crewe Alexandra

El RCD Mallorca s'ha imposat (1-3) aquest diumenge al Crewe Alexandra, equip anglès de la League Two, en el primer partit amistós de la pretemporada. Els gols han estat obra de Toni Lato, Marc Domènech i Vedat Muriqi.

El primer onze de l'era Jagoba Arrasate en el club ha estat conformat per Dominik Greif en porteria; Mateu Jaume (que va debutar), David López, Antonio Raíllo i Siebe Van der Heyden en defensa; Manu Morlanes, Antonio Sánchez i Sergi Darder en la medul·lar, i Daniel LunaAbdón Prats i Javi Llabrés com a trident d'atac.

El conjunt mallorquinista va buscar sempre dur la iniciativa del partit a través de la pilota, el joc per bandes, la intensitat i la pressió avançada. Sergi Darder, present en pràcticament qualsevol sector del camp, va ser dels més destacats en el primer temps, on les principals ocasions dels vermelloses van sortir de les botes de Llabrés.

La primera, en l'11', es va produir després d'una bona jugada amb accent mallorquí: va néixer als peus de Darder, va continuar amb una associació entre Sánchez i Abdón, i va finalitzar amb el llançament del de Binissalem, que es va topar amb la saga anglesa. La segona temptativa va arribar en els últims compassos del primer temps després d'un contraatac des de l'esquerra liderat per l'extrem, el xut del qual va marxar al lateral de la xarxa.

Per part seva, el Crewe, més rodat, també va gaudir d'aproximacions de perill. Fins a tres ocasions, de diferent dificultat, van posar a prova Greif, que va estar solvent en cadascuna d'elles per evitar el gol dels rivals.

Així mateix, del primer acte també van destacar els debuts dels jugadors del planter Cesc Riba, Marc Domènech i Samuel Guzmán, que van entrar en el minut 35 substituint Abdón, Morlanes i Luna.

Amb tot això, es va arribar al descans amb 0-0 en el marcador.

Per al segon temps, Arrasate va decidir apostar per un onze pràcticament renovat i que va estar conformat per Leo RománGio González, Martin Valjent, Omar Mascarell, Toni LatoSamu Costa, Dani Rodríguez, Takuma Asano (que va debutar), Guzmán i Domènech.

El Mallorca va sortir amb un punt més de ritme i va començar avassallant la porteria contrària. Domènech la va tenir després d'un centre de Lato, però la pilota va ser buidada per la defensa. També Asano, molt actiu, va buscar el seu gol en els minuts inicials amb dues rematades, un d'ells de mitja xilena, que es van topar, de nou, en jugadors rivals.

La insistència, no obstant això, va acabar tenint premi i el gol mallorquinista va arribar als 10 minuts gràcies a una bona paret entre el japonès i Lato, que es va internar en l'àrea i que va batre, amb la seva dreta, la porteria del Crewe Alexandra.

Poc més tard, els de Arrasate van doblegar l'avantatge per mediació de Domènech, que no va perdonar un error de la saga anglesa per establir el 2-0. Un gol molt especial per al jove davanter, que va fer un bon partit.

El ritme va baixar amb el pas dels minuts, encara que el Mallorca va continuar dominant, no sols en el marcador, i controlant el partit. A més, Arrasate va donar entrada a Pablo Maffeo, Vedat Muriqi i Jan Salas, que va debutar amb el primer equip. En defensa, els mallorquins no van concedir gaires situacions de perill al Crewe, però en el 78', els anglesos van retallar distàncies amb un golàs de Luca. També la van tenir en el minut 86 a porteria buida, però el xut va marxar fora.

Ja en els últims compassos, Asano a prop va estar de marcar el tercer, però el que sí que ho va aconseguir va ser Vedat Muriqi, aprofitant un altre error del Crewe Alexandra. D'aquesta manera, i amb 1-3 en el marcador, es va arribar al final del primer amistós de pretemporada del nou Mallorca de Arrasate.