El Mallorca cau per la mínima (1-0) a Madrid

Un solitari gol de Griezmann impedeix a un combatiu conjunt mallorquinista sumar punts

El RCD Mallorca ha caigut 1-0 en el Cívitas Metropolitano davant el Club Atlético de Madrid, que s'ha duit els tres punts gràcies a un solitari gol d'Antonie Griezmann.

El partit va arrencar amb una clara ocasió per al conjunt madrileny després d'una gran acció de Samuel Lino des de l'esquerra. L'atacant va posar un centre ras, però Ángel Correa va enviar el cuir per sobre de la porteria de Pedrag Rajkovic.

Malgrat aquest matiner avís, el Mallorca va realitzar una primera meitat molt seriosa i sòlida a nivell defensiu. A més, durant sobretot els primers 25 minuts, va anar acumulant algunes temptatives ofensives a través de robatoris en posicions altes, contraatacs i la pilota parada.

En aquest sentit, el primer avís en clau mallorquinista va arribar en el 10' amb un mal rebuig de Jan Oblak que va caçar Samu Costa. El portuguès va connectar en frontal d'àrea amb Sergi Darder, però el llançament del d'Artá va ser inofensiu. Vuit minuts més tard va arribar la més clara del primer assalt per als de Javier Aguirre: Dani Rodríguez va posar una falta lateral des de l'esquerra, va trobar el cap de Matija Nastasić, però la rematada del central serbi, la posició del qual podria haver estat lleugerament avançada, se'n va anar molt prop del pal dret de la porteria rival.

Poc abans d'arribar al 26', va tornar a avisar l'Atleti amb una rematada de cap d'Álvaro Morata, encara que l'internacional per Espanya estava fos de joc. Una ocasió que va animar als locals, que sense posar a prova a Rajkovic, sí que es van acostar més als seus dominis en l'últim tram del primer temps. Així i tot, va continuar sent consistent l'equip d'Aguirre, que no renunciava a continuar apuntant-se en l'àrea rival ni a tenir la pilota, malgrat que era l'equip de Simeone el que aglutinava més possessió de pilota.

Amb això i amb el 0-0 imperant en el marcador, es va arribar al final dels 45 minuts inicials.

El segon va arrencar amb l'Atlètic de Madrid generant perill. Primer, Rajkovic va evitar el gol amb una gran intervenció a una rematada de cap de Morata. Poc més tard, en el 53', el davanter local la va tornar a tenir amb un tret des de dins de l'àrea, però en aquesta ocasió, la pilota va marxar fora dels tres pals. L'argentí Corretja també va generar un esglai en la porteria mallorquinista i finalment, en el minut 63, un centre des de l'esquerra de Mario Hermoso el va rematar Griezmann de cap per a posar el 1-0 en el marcador.

L'equip local va buscar doblegar l'avantatge, mentre que el Mallorca va fer un pas cap endavant per a tractar d'aconseguir l'empat. En els minuts finals, Larin la va tenir amb un llançament que lamentablement va bloquejar Samu Costa. En el 79, Gio González va obligar a intervenir a Jan Oblak amb una volea amb la seva cama esquerra y, mancant 7' per al final, la més clara va caure en les botes d'Amath, que va entrar en el segon temps i que no va poder anotar en un u contra u davant el porter rival.

Finalment, l'empat no va acabar arribant i el partit va acabar amb derrota 1-0.