Derrota a Montilivi contra l'equip revelació (5-3)

Derrota mallorquinista en la seva visita al Girona. El doblet de Abdón per a retallar distàncies va arribar massa tard

El RCD Mallorca ha botat a la gespa de Montilivi amb les idees clares. En només 3 minuts ha provocat dos córners a favor. El segon ha originat un penal a favor dels illencs causat per unes mans dins de l'àrea. Vedat Muriqi, que havia fallat dos llançaments des dels 11 metres a Las Palmas i a Granada, ha tengut la valentia d'assumir la responsabilitat i aquesta vegada no ha perdonat. El Pirata ja havia marcat la passada jornada a Vigo i ha perllongat la seva ratxa golejadora. Els vermells han colpejat primer, guanyant per 0-1 des del minut 4.
La necessitat de marcar del Girona i la tranquil·litat d'anar per davant en el marcador del RCD Mallorca han fet que l'equip enderrerís un poc la seva posició. Els catalans han sabut aprofitar-ho.

David López ha empatat l'enfrontament en el minut 27 caçant la pilota a boca de canó després d'un centre lateral a pilota aturada.

La polèmica ha arribat en el minut 33, quan el col·legiat ha assenyalat penal a favor dels locals per unes mans de Samu Costa molt protestades pels mallorquinistes. Una pena màxima sancionada des del VAR, ja que González Fuertes, en primera instància, no havia vist gens punible. Dovbyk ha estat l'encarregat de convertir el 2-1.

L'acció del penal ha afectat el rendiment del RCD Mallorca, que ha encaixat dos gols més abans del descans. Iván Martín en el 37 i Yangel Herrera en el 45 enviaven el partit al descans amb un 4-1.

Per al segon període, Javier Aguirre ha donat entrada a Amath per Van der Heyden, jugant amb un atacant més. L'equip ha millorat, però quan millor estava, Savio ha marcat el cinquè per al Girona.

Els vermells han lluitat fins al final. Tant que Abdón Prats, que ha entrat des de la banqueta, ha estat autor d'un doblet per a maquillar el marcador. Primer amb una rematada a boca de canó dins de l'àrea amb la cama dreta per a batre a Gazzaniga en el 88'. Ja en el 95', la connexió artanenca de Darder des del córner i el cap d'Abdón dins l'àrea han segellat el definitiu 5-3. Toca recuperar-se en temps rècord. El dimarts l'FC Barcelona visita Són Moix.

FITXA TÈCNICA:

Girona FC: GazzanigaYan Couto, David Lopez, Eric (Juanpe, min. 65), Blind; Aleix García, Herrera (Pablo Torre, min. 75); Tsygankov (Portu, min. 62), Iván MartínSávio (Valery, min. 76); i Dovbyk (Stuani, min. 62).

RCD Mallorca: RajkovicMaffeoValjent, Van der Heyden (Amath, min. 46), Jaume Costa (Lat, min. 65); Morlanes (Larin, min. 65), Samu (Antonio Sánchez, min. 78); Dani Rodríguez, Sergi Darder; i Muriqi (Abdón, min. 78).

Gols: 0-1, min. 4: Muriqi. 1-1, min. 26: David López. 2 -1, min. 33: Dovbyk. 3-1, min. 37: Iván Martín. 4-1, min. 45: Yangel Herrera. 5-1, min. 57: Sávio. 5-2, min. 88: Abdón. 5-3, min. 90+5: Abdón.

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià). Va amonestar a Iván Martín (min. 79) per part del Girona i Samu (min. 31), Jaume Costa (min. 31), Morlanes (min. 33), Dani Rodríguez (min. 38), Javier Aguirre (min. 39) i Nastasic (min. 90+1) per part del RCD Mallorca.