Crònica Real Mallorca 2 Elche 1

El Mallorca guanya a l'Elx en la primera final per la permanència

El Mallorca es va imposar aquest dimarts per 2-0 a l'Elx en la primera de les tres finals que té per davant per assegurar la permanència en la Lliga Avanci, amb gols de Llac Junior, en la primera part, i Pol Roigé, en la represa.
El triomf mallorquinista, l'onzè de la temporada, el novè en el Iberostar Estadi, va ser agònic perquè els il·licitans van marcar el gol de l'honor en el minut 91.
L'equip de Fernando Vázquez es concedeix un respir momentani, a l'espera dels propers compromisos davant el Còrdova i el Reial Valladolid amb els quals posarà punt final a una temporada decebedora.
L'Elx va encaixar la desena derrota del curs futbolístic, la vuitena com a visitant, i segueix sense guanyar des del passat 17 d'abril, quan va vèncer per 2-0 al Lugo.
L'equip balear dòmino per complet la primera part davant un rival molt tancat enrere i que en molt poques ocasions es va apropar fins a la porteria defensada pel meta alemany Timon Wellenreuther.
El Mallorca va arribar per tots els sectors del camp, amb Llac Junior, Salomao, Michel Pereira i Alfredo Ortuño creant molts problemes a la saga il·licitana.
També va estar a una gran altura el centre del camp, amb Damiá Sabater i Abdolul Sissoko, amos d'aquesta zona, per això, el gol de Llac Junior (min. 23) va ser el fidel reflex del que ocorria sobre el terreny de joc.
El conjunt mallorquinista necessitava els tres punts en joc donada la seva precària situació en la taula, i aquest objectiu, a més del suport del públic en la millor entrada de la temporada, va donar ales als jugadors que dirigeix Fernando Vázquez.
A l'Elx li va costar reaccionar i solament ho va fer en el tram final del partit. Fins a cinc córner va cedir la seva defensa en la primera part obligada per l'insistent domini local.
A dalt, Sergio León va estar desatès pels seus companys i Álex Moreno, substituït en el primer minut de la represa, va tenir poc contacte amb la pilota.
La segona part va ser molt diferent. L'equip del tècnic Rubén Barajas es va anar a dalt amb decisió a la recerca de l'empat, davant un Mallorca molt més preocupat de defensar-se que el d'atacar per buscar el gol de la tranquil·litat.
El segon tant mallorquinista va arribar a onze minuts del final. Va marcar Pol Roigé, que havia substituït a Llac Júnior, en una jugada embrollada dins de l'àrea il·licitana.
L'Elx va tenir les seves opcions després del gol de José Angel (min. 91), que va portar els nervis a les graderies, però el temps se li va tirar damunt i es va haver de conformar amb encaixar una nova derrota, que li allunya dels llocs de promoció.
El Mallorca, en canvi, veu més a prop la permanència, que ha de ratificar en els propers dos partits enfront del Còrdova i el Reial Valladolid. EFE