PRIMER EQUIP

Crònica Real Mallorca 1 - Elche CF 0

Ho han intentat fins al final i ho han aconseguit. El RCD mallorca ha guanyat davant més de 12.000 afeccionats que han empès a l'equip feia una victòria clau per seguir amb vida en la competició i amb un gol èpic, en el minut 93 de partit. Un triomf de fe que suma la segona victòria consecutiu d'aquesta temporada en un moment crucial per treure endavant la delicada situació de l'equip.

Sergi Barjuán ha confiat de nou en els 11 jugadors que la setmana passada van vèncer en el Sánchez Pijuán enfront del Sevilla At (2-3) i ha funcionat. En aquesta ocasió, amb un joc menys vistós, però amb molta intensitat de cara a porteria.

Encara que el gol ha arribat en l'ultimo sospir, l'equip ha creat ocasions des dels primers minuts de partit. En l'11, Llac Junior ha rebut a l'àrea petita un centre de Brandon que ha acabat buidant la defensa visitant. En el minut 18 Moutinho ha tirat una falta directa des de la frontal de l'àrea obligant al fiqui visitant a lluir-se i, en el 44, Culio, també en la frontal ha buscat l'escaira rival, però la pilota s'ha anat fora per poc. Per la seva banda, l'Elx ha tingut la pilota en fases d'aquest període, però han arribat molt poc a la porteria de Santamaría. En la primera part, han estat amonestats amb una targeta groga tant Pleguezuelo com Álex Vallejo per frenar la sortida de l'equipo rival.

Ja en els últims 45 minuts, el Mallorca ha seguit arribant a l'àrea defensada per Juan Carlos. En el 50, Culio ha rematat de cap al segon pal un centre de córner. I en el 66, l'argentí ho ha intentat de nou, però la rematada, molt centrat, ha anat directe a les mans del portera visitant.

Sergi ha assegut a Angeliño i Moutinho per Óscar Díaz i Lekic que han sumat al caràcter ofensiu que desplegava en aquests instants el conjunt bermellón. L'equip ha gaudit dels millors minuts del partit. Arribant a l'àrea amb insistència i barallant per recuperar cada pilota. La sensació de que cada vegada quedaven menys oportunitats era present en la graderia i en el terreny de joc. Però ningú volia creure-li-ho. En el minut 83, el míster ha realitzat el tercer i últim canvi. S'ha assegut Álex Vallejo i ha sortit Ansotegi com a referència ofensiva. El defensa, s'ha situat al centre de l'atac i ha estat protagonista indiscutible en l'acció del gol. En una jugada de córner, una rematada de cap del basc que ha buidat el porter, ha acabat en les botes de Llac Junior, que ha sentenciat el partit amb l'1-0 en el minut 93.

Amb aquesta victòria, l'equip segueix en zona de descens, però la permanència ja està a menys punts. La dinàmica positiva de les últimes trobades deixa camí a l'esperança. La propera jornada, el Mallorca visita Valladolid.